В Україні хочуть заборонити полювання у присутності дітей

12 Січня 2023, 18:23
В Україні хочуть заборонити полювання у присутності дітей 3006
В Україні хочуть заборонити полювання у присутності дітей

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт № 3563 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту дітей від спостереження за полюванням». 

Законопроєкт розробили представники екологічних та зоозахисних організацій – Київський еколого-культурний центр, Асоціація зоозахисних організацій України, «Відкриті клітки Україна». Паралельно активісти зареєстрували петицію до президента з проханням підтримати законопроєкт. 

«Ми мріємо про час, коли вбивство заради розваги взагалі залишиться в минулому. Проте вже зараз можна і треба заборонити перебування дітей на полюванні. Жорстокість, що вітається з дитинства, ні до чого доброго не приведе», – йдеться у тексті петиції. 

Ініціатори законопроєкту переконують, що під час полювання відбувається моральне розкладання особистості, адже полювання створює атмосферу узаконеного зла та схвалюваних вад, є базою для браконьєрства та пияцтва. Воно виховує в людині такі негативні якості, як самовдоволення, марнославство, зловтіха, хвастощі, брехня, заздрість, лицемірство, жорстокість та ін.

Полювання та вбивство тварин заради розваги, їх прославлення є популярною частиною «російського світу». Полювання прославляли російські письменники – Некрасов, Тургенєв, Толстой, Аксаков. Українські письменники ніколи полювання не прославляли, а гуморист Остап Вишня його висміював.

«Для дитини кривава картина полювання може виявитися нестерпною і призвести до тяжких наслідків, неврозів, психозів, значного погіршення фізичного стану», – переконують активісти. 

У Польщі із 1995 року ст. 42-аа Закону про полювання заборонено проведення полювання у присутності дітей віком до 18 років. Подібна заборона має бути прийнята і в Україні. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024