Достатньо декларації: Волинська ОДА пояснила як використовувати генератор

12 Січня 2023, 14:32
Фото ілюстративне 2587
Фото ілюстративне

У зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України електропостачання в багатьох  регіонах країни  є недостатнім і нерегулярним.  Особлива потреба у генераторах, за екстреного відключення електрики виникла у критичної інфраструктури, проте автономні дизельні та бензинові генератори інтенсивно забруднюють  атмосферне повітря. Про це пише офіційний веб-сайт Волинської ОДА.

За Законом України «Про охорону атмосферного повітря» викиди шкідливих речовин у повітря можуть здійснюватися лише після отримання спеціального дозволу. Такий дозвіл – це офіційний документ, який дає право  підприємствам, установам, організаціям   та громадянам-підприємцям  користуватися устаткуванням, яке забруднює повітря у межах допустимих норм протягом визначеного у дозволі періоду. 

«Разом з тим, в умовах воєнного стану постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2022 №314  "Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану" (далі-постанова) встановлено, що в період воєнного стану право на провадження господарської діяльності суб’єкти господарювання можуть набувати на підставі декларації про провадження господарської діяльності, що містить відомості згідно з додатком 1 до даної постанови, без отримання дозвільних документів (документів дозвільного характеру, ліцензій або інших результатів надання публічних послуг), крім видів господарської діяльності за переліком згідно з додатком 2 до постанови», – йдеться у повідомленні ОДА.

Це означає, що  суб'єкти господарювання, які встановили генератори в період воєнного стану, можуть подати декларацію, а не отримувати дозвіл на викиди  в атмосферне повітря.

Крім цього, фахівці ДСНС надали роз’яснення щодо заходів безпеки під час використання бензинових та дизельних генераторів з яким можна ознайомитись на офіційному сайті ДСНС.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024