На Волині оштрафували 25 порушників, які незаконно рубали ялинки

04 Січня 2023, 09:03
На Волині оштрафували 25 порушників, які незаконно рубали ялинки 3846
На Волині оштрафували 25 порушників, які незаконно рубали ялинки

У передріздвяний та весь новорічний період державна лісова охорона та групи оперативного реагування проводять посилене патрулювання, аби запобігти незаконному зрубування новорічних дерев. 

Як розповідають у пресслужбі Волинського обласного лісового та мисливського господарства, упродовж грудня відбулося 854 рейди. 

У держлісгоспах створили додаткові рейдові групи і загалом таких зараз працює 118. До них залучені 420 працівників. У складі таких рейдових груп також – працівники поліції та громадськості.

За цей час виявили 25 фактів незаконного зрубування новорічних дерев. За всіма склкли адмінпротоколи та стягнули штрафи. Всі кошти надійшли у бюджети місцевих громад.

«Ялинки та сосни на свята лісівники вирощують на спеціальних плантаціях або ж беруть лише на вибраних ділянках, де необхідно проводити догляди. Хаотичне вирубування молодих дерев у лісі є не просто порушенням закону, а несе шкоду природі. Тим більше, офіційне новорічне деревце за доступною ціною можна придбати на ялинкових ярмарках та безпосередньо у кожному лісництві», – кажуть лісівники. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024