Закарпатські прикордонники повернулись з фронту разом з врятованими тваринами

31 Грудня 2022, 13:55
Фото Західного регіонального управління Держприкордонслужби України 2028
Фото Західного регіонального управління Держприкордонслужби України

Прикордонний підрозділ, який нещодавно прибув після виконання бойового завдання на ротацію, повернувся на Закарпаття у дещо більшому складі, ніж за списком. До нього додалося так зване «позаштатне кінологічне відділення». 

Разом з прикордонниками у строю стояли їх вірні чотирилапі друзі. Усі приїхали з хлопцями з війни. Про це розповідають на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Кудлаті і короткошерстні, одні – розміром з вівчарку, інші – з кота, вони стали невід’ємною часткою військового колективу.

Більшість «хвостиків» потрапили до прикордонників ще маленькими  цуценятами і буквально пройшли з хлопцями війну. Завжди були поруч – у бліндажах, у розташуванні, інколи під час виїздів. Вони чатували, сповіщали про підозрілий шум, гріли своїм теплом. Хлопці ділили з ними  ліжко і  їжу, чотирилапі віддячували відданістю і пильністю.

Чорна Дашка народилася від безпритульної собаки під кулеметом ДШК на Чернігівщині. Прикордонник Василь пошкодував малу, у якої майже не було шансів вижити у таких умовах, і взяв під свою опіку. Дашка пройшла з ним Слов’янськ, з ним же повернулася додому.

Вівчарку Гайку прикордонник Іван отримав як подарунок на день народження, який зустрічав також у Слов’янську. Військовий розповідає, що у довгі зимні ночі вона йому була порятунком від холоду, а її мокрий носик – від туги та поганого настрою. Під час одного з обстрілів Гайка отримала осколкове поранення і отримала лікування нарівні з бійцями.

Руду Альфу знайшли ще зовсім крихітною біля ями від прильоту ворожої міни у Бахмуті. ЇЇ забрав звідти прикордонник Євген із Закарпаття. Маленька, але відважна собачка відтоді ні на крок не відходить від свого рятівника.

«Таких історій у підрозділі – з десяток. Усі привезені тваринки тепер житимуть у родинах наших захисників. Вони і надалі піклуватимуться про своїх бойових «хвостиків», адже для наших хлопців важливе кожне життя», – пишуть на сторінці управління.

Коментар
28/03/2024 Середа
27.03.2024
26.03.2024