Лісівники Волині забезпечили дровами прифронтову Миколаївщину

27 Грудня 2022, 12:08
Лісівники Волині забезпечили дровами прифронтову Миколаївщину 3259
Лісівники Волині забезпечили дровами прифронтову Миколаївщину

Понад 50 лісгоспів Державного агентство лісових ресурсів України взяли участь в забезпеченні мешканців прифронтових районів дровами. 

У межах програми Кабміну, яка триває з листопада, українські лісгоспи безоплатно розподілили дрова для обігріву осель жителів прифронтових областей. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав голова Державного агентство лісових ресурсів України Юрій Болоховець. 

Програма поширюється на мешканців Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської. Пріоритет надають вразливим верствам населення – пенсіонерам, важкохворим, багатодітним сім’ям, вагітним тощо.

«Восени під програму Держлісагентство зарезервувало достатній обсяг дров. І всі громади, які заключили з нашими підприємствами договори та виконали інші необхідні умови, вчасно отримали паливо», – каже Болоховець. 
Допомогу мешканцям Миколаївщини надали лісівники Волині. Житомирські лісогосподарські підприємства забезпечили поставки у Дніпропетровську область. Полтавчани відправили дрова на Запоріжжя. Лісівники Черкащини подбали про громади Донеччини. Харківщина та Сумщина надали мешканцям власний ресурс, що значно скоротило витрати на доставку.
«Ми вперше реалізуємо програму такого масштабу з доставки дров в інші регіони. І лісівники, і місцеві громади отримали дуже корисний та важливий досвід. Навчилися діяти скоординовано, будувати складні логістичні ланцюги, адже дрова доставлялися домогосподарствам на подвір’я», – додав очільник Держагенства лісових ресурсів. 
Читайте також: Тисячі вагонів дров: Волинь та Рівненщина рятуватимуть прифронтові райони
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024