Кожну годину в Карпатах вирубують 4 гектари лісу: екологи закликають підписати петицію

23 Листопада 2022, 09:50
Вирубки у Карпатах. Говерла. Фото з фб-сторінки Dronarium Україна 2624
Вирубки у Карпатах. Говерла. Фото з фб-сторінки Dronarium Україна

Екологи закликають небайдужих підписати петицію за збереження Карпатських лісів. Мова не лише про Україну – мова про всі карпатські країни.

Як пишуть екологи Української природоохоронної групи на своїй фейсбук-сторінці за даними дослідження Greenpeace, яке вийшло 23 листопада, кожну годину в Карпатах вирубують 4 гектари лісу. 

За даними дослідження, за останні 20 років вирубали понад 7 000 квадратних кілометрів лісів Карпат. Це більше ніж площа Парижа, Берліна, Рима, Будапешта, Варшави та Брюсселя разом узяті. 

Greenpeace зараз збирає підписи під петицією на захист лісів Карпат. Петиція адресована керівникам ЄС та лідерам карпатських країн, у тому числі України. 

Основні вимоги такі:

  • Терміново розробити план дій з охорони лісів Карпат. План, який передбачатиме не тільки реальне збереження лісів, але й підтримку місцевих громад.
  • Терміново заборонити будь-які безвідповідальні рубки карпатських лісів.
  • Терміново заборонити будівництво нових лісових доріг терміном на 10 років, а також встановити нові зони суворої заповідності.
  • Домогтися, щоб деревообробні компанії припинили використовувати карпатську деревину, отримання якої супроводжується знищенням екосистем.

«Усі ці вимоги надзвичайно важливі для України. Тому, будь ласка, підпишіть петицію! І не просто підпишіть – надішліть її друзям і родичам, зробіть репост. Це буквально 30 секунд вашого часу», – пишуть екологи. 

Посилання на петицію: https://savecarpathians.org/ua/

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024