Нацпарк «Кам’янська січ» на Херсонщині повністю звільнили від російських окупантів

17 Листопада 2022, 15:03
Зруйнована будівля адміністрації Кам’янської січі та директор НПП Сергій Скорик, який долучився до визволення нацпарку. 1839
Зруйнована будівля адміністрації Кам’янської січі та директор НПП Сергій Скорик, який долучився до визволення нацпарку.

Територія нацпарку «Кам’янська січ», що знаходиться у Бериславському районі Херсонської області, повністю звільнена від російських окупантів. 

Про це повідомили на сторінці Української Природоохоронної Групи

Нацпарк «Кам’янська січ» зберігає масиви типчаково-ковилових степів, а також численні історико-археологічні пам’ятки. За 8 місяців окупації інфраструктура парку дуже постраждала.
За інформацією екологів, росіяни покрали майже все майно нацпарку: викрадені автомобілі, квадроцикли, катер, човни, квадрокоптер, тепловізор та метеостанція. 

У першій половині цього року в нацпарку було чимало пожеж. 

«Співробітники ж НПП, незважаючи на окупацію, залишалися на своїх робочих місцях та гасили пожежі! Довгий час через присутність російських військових фіксувати збитки, заподіяні ними, було майже неможливо», – розповідають в Українській природоохоронній групі. 

Лише в середині жовтня, завдяки супутниковому аналізу, вдалося підрахувати, що на території НПП вигоріло майже 635 гектарів цінних ділянок. Саме тут зростали вразливі червонокнижні види. З 24 лютого до 18 жовтня пожежі знищили в межах парку рідкісні: дрік скіфський (633 екземпляри), ковилу шорстку (402 екземпляри), ковилу волосисту (832 екземпляри), ковилу Лессінга (2384 екземпляри), ковилу українську (456 екземплярів) та інші.
Підрахунок збитків усе ще ведеться.

Зараз нацпарк та його співробітники потребують допомоги. Підтримати НПП «Кам’янська Січ» можна за посиланням: https://uncg.org.ua/pidtrymaty/

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024