Тисячі вагонів дров: Волинь та Рівненщина рятуватиме прифронтові райони

12 Листопада 2022, 11:05
Фото ілюстративне. Автор Юрій Рильчук, Укрінформ 5493
Фото ілюстративне. Автор Юрій Рильчук, Укрінформ

У Державному агентстві лісових ресурсів України анонсували наймасштабнішу в історії України кампанію з доставляння паливної деревини мешканцям постраждалих регіонів.

Цього тижня перші вагони дров рушили з Волині на Миколаївщину. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав голова держагенства Юрій Болоховець.

Для закупівлі палива Кабмін виділив 562,2 млн грн. Це приблизно 250-300 тис. м3 дров. Понад 5 тис. вагонів. Кошти виділені восьми областям.

За словами Болоховця, лише три регіони – Чернігівська, Сумська, Харківська – мають власний ресурс. Іншим – Херсонщині, Миколаївщині, Запоріжжю, Донеччині, Дніпропетровщині – доведеться допомагати.

Дрова на південь і схід будуть завозити залізничним транспортом з усієї України.

«Державне агентство лісових ресурсів України розробило план та схеми постачання. За кожним постраждалим районом закріплені певні лісогосподарські підприємства центру, півночі та заходу», – пише голова держагенства. 

За території Дніпропетровщини, що перебувають під обстрілами, відповідають лісгоспи Житомирської області. За Херсонщину – лісівники Рівненської області. За прифронтову Миколаївщину – Волинь

Свій внесок у програму зроблять всі наші «тилові» області – Львівщина, Київщина, Черкащина, Полтавщина, Вінниччина, Закарпаття тощо.
«У більшості областей, яким надана допомога, кошти на закупівлю дров передані на рівень громад. ОВА надає місцевій владі перелік закріплених за районом лісгоспів, ціни, сортимент, контакти. Громади формують заявки, звертаються на лісогосподарські підприємства. З Укрзалізницею домовлено про пільговий тариф на перевезення. Для програми забезпечення паливом населення постраждалих районів знижка складає 40%», – пише Болоховець. 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024