Залишені тіла росіян отруїли воду на Луганщині, – Гайдай

11 Листопада 2022, 18:22
Білогорівка. Травень. Фото The New York Times 2057
Білогорівка. Травень. Фото The New York Times

У місцях боїв Луганщина перетворюється на великий російський могильник.

Про це в ефірі телеканалу «Дом» заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 

Особливо важка ситуація у Білогорівці. Селище постійно обстрілюють, на нього росіяни скидають авіабомби, і системно атакують. Населений пункт повністю зруйнований. 

«На розмінування на Луганщині основних шляхів та територій об‘єктів критичної інфраструктури, житлових площ, аби розпочати цілковите відновлення – знадобиться не менше 10 років. Щодо всієї території області значно більше», – каже голова ОВА .

Проблемою у розмінуванні постануть сучасні розробки, як наприклад – пластикові міни, які металошукач не зможе знайти. Тож повертатися до деокупованих населених пунктів вкрай небезпечно. 

«Екологія на Луганщині порушена великою кількістю загиблих, які стихійно поховані. Та рашистськими залишками, які ніхто і не збирається ховати. У зв‘язку з цим вже є проблема з водою, яка заражена. Щодо орківських трупів після деокупації – ми збиратимемо їх поки у рефрежератори, далі визначимося», – зазначив Гайдай. 

Станом на 10 листопада Сергій Гайдай повідомив у своєму телеграмі, що Білогорівка під контролем ЗСУ. В цьому селищі тривають бойові дії за територію, адже населеного пункту фактично немає, все зруйновано вщент.

Читайте також: Тіла окупантів загрожують Україні екологічною катастрофою

 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024