У Рівненському зоопарку показали, як зимуватимуть екзотичні тварини з інших континентів

09 Листопада 2022, 09:00
Фото: Суспільне Рівне 1443
Фото: Суспільне Рівне

У Рівненському зоопарку закупили чотири генератори для обігріву тварин у разі відсутності електропостачання. Їх розмістили у котельнях для забезпечення безперебійної роботи опалювальних котлів. 

До опалювального сезону в закладі розпочали готуватись ще влітку: тут закінчили деякі ремонтні роботи, заготували деревину для опалення. Про це пише Суспільне.Рівне. 

Працівники зоопарку показали, як зимуватимуть екзотичні тварини з інших континентів.

Майя та Док – пара тапірів, вона має утеплене зимове житло: тут і окрема кухня з теплою підлогою, і власний басейн. Тапіри рівнинні поширені у Південній Америці, вони серед тих тварин, які потребують додаткового обігріву взимку і не пристосовані до нашого клімату.

Фото: Суспільне Рівне
Фото: Суспільне Рівне

«До зимових холодів рівненський зоопарк починає готуватися ще влітку. Це все потребує тривалого часу. Деякі види тварин, які проживають у рівненському зоопарку, потребують теплих умов утримання і температурного режиму не менше ніж 20 градусів», – пояснює речниця зоопарку Мирослава Патій.

Вона додає, що в зоопарку готові до холодів та перебоїв з електропостачанням. Для безперебійної роботи котлів закупили генератори, а також зробили запаси деревини для опалення. Дрова не купували, використали сухостій із власної території.

Фото: Суспільне Рівне
Фото: Суспільне Рівне

«Для утримання тварин взимку потрібно використовувати котельні, їх є на території зоопарку чотири. Кожну котельню обслуговує твердопаливний котел, а для того, щоб котельня працювала у нормальному режимі, потрібне електропостачання. На сьогодні у рівненському зоопарку є чотири генератори, по кожному на одну із котелень», – розповідає речниця.

У разі аварійного відключення світла, генератори не лише забезпечать роботу котлів і обігрів приміщень, а й часткове освітлення.

Фото: Суспільне Рівне
Фото: Суспільне Рівне

«У колекції тварин рівненського зоопарку є такі мешканці, які перебувають під електричними лампами майже увесь час. Скажімо, це мешканці екзотаріуму, зали Нічний світ, які постійно перебувають під світлом. Цим тваринкам змінюють день на ніч, а ніч на день», – каже Мирослава Патій.

Також речниця зоопарку розповідає, що не менш важливим є забезпечення збалансованого харчування для тварин у зимовий період, аби вони отримували достатню кількість вітамінів та поживних речовин.

«Раціони тварин теж потребують змін продуктів. Деякі сезонні овочі та фрукти можуть бути не наявні в нашому користуванні. Саме тому потрібно переглянути раціони, щось забрати, щось замінити та таким чином збалансувати раціон на зиму. У зимовий період харчування потрібне більш калорійне», – додає вона.

Фото: Суспільне Рівне
Фото: Суспільне Рівне

Тварини наших широт, які добре переносять холод, мають окремі приміщення, куди можуть заховатися у разі негоди чи суттєвого похолодання.

Читайте також: Тварини з окупації: як у Рівненському зоопарку живуть врятовані від війни єноти, мавпи та альпаки

 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024