Окупанти знищили на Донеччині підприємство, яке виробляло пів мільйона яєць щодня

31 Жовтня 2022, 10:50
Підприємство Фенікс на Донеччині. 29 жовтня 2022 932
Підприємство Фенікс на Донеччині. 29 жовтня 2022

Росіяни знищили одне з найпотужніших на Донеччині підприємств « Фенікс», яке щодня виробляли пів мільйона яєць щоденно. Там де було 800 тисяч голів птиці.

З 1 травня рашисти почали мало не щодня розстрілювати підприємство ракетами й артилерією. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатенко 

Кожен удар підлаштовували під закінчення зміни: о 17:30 люди завершували роботу, виходили з цехів, і за кілька хвилин починався обстріл – саме тоді, коли усі вже були на вулиці й прямували до транспорту. 

«У нас на той час працювало понад півтори сотні людей. І вже після перших обстрілів я відчув, що просто не маю морального права їх вмовляти виходити на роботу», – розповів директор підприємства Ігор Зинковський.

Росіяни бомбили пташник доти, доки не знищили буквально все. Перебили комунікації, потрощили обладнання, і, відповідно, загинула вся птиця. 

«Собівартість курки на той час становила в середньому 150 гривень. У нас їх було 800 тисяч. От і рахуйте: лише на птиці підприємство втратило 120 млн гривень. А ще ж обладнання, приміщення. Загальні збитки ще не підрахували», – каже директор.

Зараз працівники прибирають мертвих птахів, латають, де це можливо, дахи, відновлюють пошкоджені комунікації. 

«Дивуються, що кілька десятків курей таки вціліли, попри потужні обстріли і те, що з кінця травня були позбавлені звичних для них умов та самі давали собі раду. За таку стійкість їх тут тепер називають кіборгами», – пише Тетятна Ігнатенко. 

Власники назвали підприємтво «Фенікс», адже свого часу змогли відродити поблизу Святогірська, виробництво, яке рашисти знищили на Луганщині у 2014 році.

«Відновимо. Справа часу і грошей. Головне – вдалося зберегти людей», – каже Ігор Зинковський.

Читайте також: Гинуть дельфіни, зникають птахи та страждають заповідники: відлуння війни на Одещині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024