Держекоінспекція отримала більше повноважень для розрахунку завданої війною шкоди

05 Жовтня 2022, 11:18
Держекоінспекція отримала більше повноважень для розрахунку завданої війною шкоди 732
Держекоінспекція отримала більше повноважень для розрахунку завданої війною шкоди

Кабінет Міністрів України вніс зміни у Положення про Держекоінспекцію, розширивши ряд повноважень для розрахунку шкоди, завданої війною.

Зміни запровадили постановою КМУ від 30 вересня. Про це повідомляють на сторінці Держекоінпекції у фейсбуці.

Що змінилось:
  • фахівці Держекоінспекції проводитимуть лабораторний аналіз стану забруднення земель, у тому числі радіоактивний, у зонах безпосереднього впливу викидів і скидів забруднюючих речовин, у тому числі у разі виникнення аварій, надзвичайних ситуацій, військової агресії, військових, терористичних або інших злочинних дій;
  • державні інспектори самостійно та безперешкодно обстежуватимуть території та об’єкти, що постраждали внаслідок виникнення аварій, надзвичайних ситуацій, військової агресії, військових, терористичних або інших злочинних дій з метою здійснення розрахунку розміру шкоди, збитків і втрат, завданих навколишньому природному середовищу та природним ресурсам держави.
З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, фахівці Держекоінспекції здійснювали обстеження пошкоджених територій виключно спільно із правоохоронними органами та у разі залучення.

Відтепер інспектори зможуть оперативно відпрацьовувати події та передавати матеріали до Оперативного штабу Держекоінспекції та правоохоронних органів.

Читайте також: Дика природа на межі. Як війна зупинила важливий проєкт з охорони Полісся

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024