Понад мільярд гривень: підрахували суму шкоди біоресурсам за час повномасштабної війни в Україні

04 Жовтня 2022, 18:22
4 жовтня відзначають Міжнародний день тварин 1149
4 жовтня відзначають Міжнародний день тварин

4 жовтня відзначають Міжнародний день тварин! Це прекрасна нагода нагадати людству, що охорона та збереження тваринного світу на землі для майбутніх поколінь є одним із пріоритетних завдань.

Про це повідомляють на фейсбук сторінці Державної екологічної інспекції України.

Згідно зі звітом WWF (Всесвітнього фонду природи) «Жива планета» 2020», середнє скорочення популяцій хребетних видів тварин у світі становить 68%, та за останні 50 років є катастрофічним і чітким доказом загрози, яку несе людство природному світу. У висновках зазначають, якщо не відбудуться зміни, популяції продовжать зменшуватися до зникнення дикої природи, що загрожуватиме цілісності екосистем, від яких ми всі залежимо.

Читайте також: П'ять матеріалів Еко.Району про тварин та війну

Особливо гостро постало питання для України з початком повномасштабного вторгнення росії. На територіях, де відбуваються воєнні дії, говорити про збереження дикої живої природи, не доводиться. Фахівці Держекоінспекції вже розрахували збитки, завдані біоресурсам на загальну суму понад 1,18 мільярда гривень. Шкоду, завдану тваринному світу пожежами у лісах, порахувати практично неможливо.

«Проте, війна закінчиться, і після нашої перемоги маємо змінити своє ставлення до природних ресурсів та тваринного світу загалом, щоб відновити свої території та популяризації тварин в наших екосистемах», – йдеться у повідомленні.

Довідково: вперше свято відзначили у 1925 році в Берліні. Започаткував його німецький зоозахисник Генріх Ціммерманн. 4 жовтня, не випадкова дата – це день пам'яті Франциска Ассізького, покровителя тварин.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024