Як розмір площ та санітарних рубок лісів впливає на довкілля. В Україні розробляють новий законопроєкт

30 Вересня 2022, 15:00
Як розмір площ та санітарних рубок лісів впливає на довкілля. В Україні розробляють новий законопроєкт 1222
Як розмір площ та санітарних рубок лісів впливає на довкілля. В Україні розробляють новий законопроєкт

Президент Зеленський увів у дію рішення Рада національної безпеки і оборони України «Про захист і використання лісів у особливий період».

Про це повідомляють сторінці у фейсбуці Державного агенства лісових ресурсів.

Зазначають, що Кабінет Міністрів України у шестимісячний строк має розробити низку законопроєктів, зокрема «Про оцінку впливу на довкілля», стосовно перегляду розміру площ насадження лісу та санітарних рубок лісу в контексті застосування оцінки впливу на довкілля.
Також через пів року після скасування воєнного стану Уряд має розробити та затвердити державну цільову програму підвищення пожежної безпеки у сфері лісового господарства.

Крім того, вжити заходів щодо зменшення нормативу сплати частини чистого прибутку (доходу), що відраховуєть підприємства Держлісагентства до державного бюджету — до 30%.

Читайте також: В Україні стартує осіння кампанія з висадки лісів

Кабінету Міністрів України доручили опрацювати питання щодо удосконалення системи оподаткування лісових земель шляхом формування Єдиного лісового податку та усунення подвійного оподаткування та щодо створення державного фонду розвитку лісового господарства та створення єдиного державного суб’єкта господарювання з питань охорони, захисту, використання та відтворення лісів шляхом реорганізації державних унітарних комерційних підприємств, які перебувають у сфері управління Державне агентство лісових ресурсів України.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024