Громаді Києва повернуть 17 заповідних ділянок на Жуковому острові

30 Вересня 2022, 08:58
Жуків острів 449
Жуків острів

Верховний Суд поставив крапку у справі про повернення громаді Києва 17 заповідних ділянок на Жуковому острові.

Про це повідомляє на фейсбук сторінці Начальник у Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Ця історія почалася наприкінці 2000, коли три гектари земель Жукового острову, які мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення, було безоплатно передано для забудови. Йдеться про 17 земельних ділянок природно-заповідного фонду вартістю понад 45 мільйонів гривень.

Судові справи по поверненню цих земель громаді Києва розпочалися ще 5 років тому, і ось нарешті у справі поставлено крапку. Верховний Суд залишив без змін постанову Київського апеляційного суду, який у травні 2021-го ухвалив рішення забрати 17 ділянок природно-заповідного фонду на острові у забудовника, який протиправно їх привласнив, і передати місту.

Читайте також: Витік газу з Північного потоку може спричинити кліматичну катастрофу

Жуків острів – унікальний куточок природи у Голосіївському районі Києва. Являє собою невеличкі клаптики суші, посмуговані річковими протоками та лісами, розташовані між островом Водників та озером Коник. Є заповідником із територією понад 1630 га, що славиться різноманітним ландшафтом та безліччю червонокнижних рослин і тварин, яких тут нараховується понад 120 видів.

Чудово, що справедливість у цій справі перемогла, і заповідні ділянки острову повернулися у володіння громади міста.

 
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024