Карпатський біосферний заповідник погодив рубки у Брустурянському лісгоспі

28 Вересня 2022, 19:07
Карпатський біосферний заповідник погодив рубки у Брустурянському лісгоспі 950
Карпатський біосферний заповідник погодив рубки у Брустурянському лісгоспі

Науково-технічна рада Карпатського біосферного заповідника з перевагою в один голос підтримала проведення рубок у Брустурянському лісгоспі. 

Про це пишуть активісти Української природоохоронної мережі, називаючи рубки незаконними.

За словами активістів, під час обговорення і представники лісгоспу, і представники заповідника не заперечують наявності порушень на планованих до рубок ділянках.
 
«Більше того, озвучені були й інші порушення: наприклад, дерева відводилися без головного природознавця заповідника. На чому наголошував лісгосп та окремі представники заповідника? "Під час війни ми можемо йти на порушення законодавства заради забезпечення людей дровами". Хоча фактично багато ділянок перебуває далеко від населених пунктів і є різноманітні альтернативи у вигляді інших видів рубок», – пишуть в Українській природоохороній групі. 
Також активісти наголошують, що під виглядом дров планували рубати й ділові дерева, які абсолютно алогічно продавати на дрова. І скоріше за все вони не дістануться людям. 
«На засіданні виникла пропозиція погодити заготівлю 300 кубометрів дров замість 1100. Ішлося про найменш проблемні з точки законодавства ділянки. Утім, у відповідь лісгосп заявив, що "їм нецікаво займатись оформленням дозвільних документів заради такого незначного обсягу". Хоча це потреба близько півсотні домогосподарств», – пишуть активісти. 
В Українські природоохоронній групі закликають Міндовкілля не погоджувати рубки, а також обіцяють виїхати на всі погоджені ділянки. 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024