Вбивство собаки у Рівному: що кажуть зоозахисники

20 Вересня 2022, 10:14
Вбивство собаки у Рівному: що кажуть зоозахисники 1032
Вбивство собаки у Рівному: що кажуть зоозахисники

Собака, якого 15 вересня застрелив чоловік на вулиці Грунтовій у Рівному, не була агресивною та завжди гралася з дітьми. 

Про розповів житель вулиці Олександр Окопний, пише Суспільне. 

Зоозахисниця Іннеса Шишкіна запевняє: чоловік, дитину якого, ймовірно, вкусила собака, повинен був діяти законним шляхом.

Рівнянин Олександр Окопний, який проживає на паралельній з Грунтовою вулиці, каже, що знав собаку від її народження. Сусіди давали їй різні клички, у його родині називали Булочкою.

«Я їхав, нікого не лишалося і я залишав їй корм. Потім через три чи через чотири дні приїхав, а її немає. Її сусіди туди забрали, дітвора. Гралися там, годували її, і вона там так і залишилася, і виросла до такого, як вона зараз була. Вона така смирна, найсмирніша із усіх. Діти з нею гралися», – розповідає Олександр Окопний.

Після того, як відео із камери спостереження, де видно момент пострілу в собаку, набуло резонансу та осуду в соцмережах, міський голова Олександр Третяк оприлюднив версію іншої сторони. З його слів, до нього звернулась матір дитини, яку нібито покусали собаки і згаданий пес був у зграї. Тож чоловік пішов на такий вчинок після того, як дізнався про це.

 

 

Зоозахисниця Іннеса Шишкіна переконана: ситуацію потрібно було вирішувати у законний спосіб.

«Звісно, батько цієї дитини був неправий. По-перше, немає факту укусу. Те, що почали у мережі роздувати й ставати на чийсь бік. Не зафіксовано укус дитини, не викликали поліцію, не зафіксовано у травмпункті. Діяти потрібно було у рамках закону. Тобто притягти до адміністративної відповідальності власницю цієї собаки й розбиратися у правовому форматі», – уточнює зоозахисниця Іннеса Шишкіна.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною. Нині слідчі з'ясовують обставини інциденту, якій міг би призвести до загибелі собаки. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024