На Закарпатті підприємець врятував хижого птаха

18 Вересня 2022, 13:17
На Закарпатті підприємець врятував хижого птаха 1661
На Закарпатті підприємець врятував хижого птаха

До Реабілітаційного центру хижих птахів «Сапсан», що знаходиться на території Національного природного парку «Синевир» принесли ще одного пораненого пернатого.

Про це повідомляють на сторінці нацпарку «Синевир» у фейсбуці.

Ним виявився яструб – канюк звичайний, якого знайшов в урочищі «Кантина» житель села Синевир, приватний підприємець – Іван Шпілька.

«Збирав у лісі гриби, натрапив на напівпритомного та знесиленого птаха, який не міг злетіти та майже не рухався. Одразу прийняв для себе рішення – треба рятувати. Зорієнтувався на місцевості і зрозумів, що автомобіль знаходиться неподалік від місця знахідки птаха і вирішив його підібрати та доставити до ветеринарної лікарні. Однак,під час транспортування згадав про притулок хижих птахів, що знаходиться на території нацпарку, де фахові спеціалісти надають медичну допомогу подібним пернатим, куди його і доправив», – розповів підприємець.

Його одразу оглянули, випустили у вольєр та дали корму. На жаль, під час медичного огляду в яструба виявили травму правого крила. Однак зі слів лікаря ветеринара Михайла Маслея, який лікуватиме птаха, стало зрозуміло, що шанси на порятунок є. За попереднім оглядом, пернатий хижак перебуває у задовільному стані. Зараз яструб обживається на новому місці та йде на поправку. Птах став другим знайдою за тиждень.

Читайте також: На Закарпатті розпочнеться осінньо-зимовий нерест лососевих видів риб

Завдяки небайдужості Івана Семеновича до пташиного світу, яструб отримав шанс на видужання та можливість повернутися до вільного життя. Раціон врятованого птаха контролюватимуть до його видужання. Відвідувати птаха планує і його рятівник. А коли в у хижака загоїться крило, його знову випустять на волю.

У реабілітаційному центрі хижих птахів «Сапсан» мешкають такі пернаті як: птах родини Яструбові – молодий орлан-білохвіст, два канюки звичайні та нещодавно поселений лелека білий.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024