Волинські депутати виступили проти об'єднання лісгоспів в одне підприємство

15 Вересня 2022, 13:01
Волинські депутати виступили проти створення національної компанії «Ліси України» 2554
Волинські депутати виступили проти створення національної компанії «Ліси України»

Депутати Волинської обласної ради просять у центральної влади не допустити створення Національної компанії «Ліси України».

Відповідне рішення прийняли 15 вересня на сесії Волинської обласної ради. Про це повідомила журналістка Район.ін.юа.

Народні обранці вирішили звернутися з таким рішенням до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, Голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця.

На думку депутатів, створення Національної компанії «Ліси України» ставить під загрозу як існування місцевого бізнесу, так і звичне користування лісами населенням Волині.

«Цією постановою ліквідовуються всі лісогосподарські підприємства, які є на території нашої області. Це є злочином. Ліси будуть передані у приватну власність. Населення не зможе користуватись лісами. Не буде юридичних установ на території області. Буде єдине підприємство у Києві. Буде повністю знищено дрібну і середню деревообробку. Сьогодні багато невеликих установ забезпечують роботою працівників і наповнюють бюджети. Малий і середній бізнес в цій частині буде знищений», – зазначив депутат облради Володимир Бондар.

Голова обласної ради Григорій Недопад додав: «Наша область частково газифікована, тому дерево – стратегічний продукт для нашого населення».

Депутати відповідний проект рішення підтримали.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка передбачає реформування лісової галузі. Відповідно до неї 158 державних лісогосподарських підприємств об'єднають в єдине державне спеціалізоване підприємство «Ліси України». А замість 24 міжрегіональних управлінь лісового та мисливського господарства буде утворено дев'ять регіональних офісів лісового та мисливського господарства.

Більше про ідею реформи читайте: Уряд дав старт реформі лісової галузі

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024