Майже половина України була забруднена мінами та вибухівкою – ДСНС

12 Вересня 2022, 16:02
Майже половина України була забруднена мінами та вибухівкою – ДСНС 2064
Майже половина України була забруднена мінами та вибухівкою – ДСНС

Унаслідок повномасштабного вторгнення Росії майже половина території України була забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами.

Про це 6 вересня на брифінгу ДСНС повідомив Олег Бондарь, начальник Управління піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України.

Наразі площу потенційно небезпечної території вдалося зменшити із 300 тисяч квадратних кілометрів до 185 тисяч. Однак ситуація ускладнюється постійними обстрілами територій на напрямках Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Одеської, Сумської та Миколаївської областей.

«Значну проблему також становить забруднення мінами та вибухонебезпечними предметами річок, водойм та водосховищ України, прибережних акваторій Азовського та Чорного морів, гідротехнічних споруд та морських портів. Загальна площа потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами акваторій України становить близько 16 тисяч квадратних кілометрів», – кажуть в ДСНС. 

Всього з 24 лютого здійснили виявили, вилучили та знешкодили 192 230 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 2106 авіаційних бомб та обстежили територію площею 69 тис. 856 гектарів.

3 вересня російські війська завдали ударів фосфорними снарядами по селу Безруки Дергачівської громади Харківської області. У результаті цього повністю згоріли понад 16 будинків. Зброя, що містить білий фосфор, заборонена до застосування за міжнародними угодами і завдає значної шкоди здоров’ю людей та довкіллю.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
14.04.2024