На Київщині планують збудувати два сміттєпереробні заводи

11 Вересня 2022, 14:55
На Київщині планують збудувати два сміттєпереробні заводи 3545
На Київщині планують збудувати два сміттєпереробні заводи

На території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад планують збудувати два сучасні заводи з оброблення побутових відходів.

Відповідні домовленості закріпили підписами очільник Міндовкілля Руслан Стрілець та голови громад 8 вересня. Про це інформують у пресслужбі Міндовкілля. 

Запланована потужність спільного заводу для Броварської та Бориспільської громад орієнтовно  становитиме 110 – 120 тис. тонн відходів на рік. У Фастівській громаді – 35 - 100 тис. тонн на рік. 

Нові потужності можуть з'явитися вже за два роки.  

«Унікальність заводів у використанні одразу декількох технологій обробки. Зокрема, здійснюватиметься переробка органічних (харчових відходів) з подальшим виробництвом біометану, а також глибоке сортування відходів з виділенням ресурсоцінних матеріалів – металобрухту, скла та пластику», – розповідають у Міндовкілля. 

Як повідомив Руслан Стрілець, проєкти реалізовуватимуть за рахунок кредитів європейських банків. Наразі також тривають перемовини з інвесторами.

Загалом, за словами міністра, в рамках реформи управління відходами в Україні має з'явитися щонайменше 200 нових сміттєпереробних об’єктів. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024