Як у Рівненському зоопарку допомагають евакуйованим єнотам

20 Серпня 2022, 09:00
Форт єнотів 1208
Форт єнотів

У Рівненському зоопарку відтепер проживає 20 єнотів, яких евакуювали з іншої області і які вже стали справжньою окрасою установи.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці зоопарку.

Серед евакуйованих тварин, які прийняла установа  є дикі тварини, від яких власники відмовилися, і які назавжди залишаться жити у закладі, як незаплановані мешканці.

З приватного розплідника, який припинив існування у Дніпропетровській області сюди привезли 20 єнотів (ракунiв).

Цих тварин неможливо влаштувати в інші зоопарки, але звірі користуються великою симпатією з боку відвідувачів парку і тому для них створили постійну експозицію – «Форт єнотів».

Після карантину та інших необхідних заходів для подальшого утримання в зоопарку єноти розміщені на території в умовах, близьких до природних місць проживання. Загальна площа території з двох сполучених вольєрів не менше 150 метрів квадратних (згідно з нормами), забезпечена природним джерелом води та укриттями. Також експозиція оснащена освітніми стендами.

Читайте також: У Рівненському зоопарку рятують кажанів: відбувся перший виїзд

«Ми сподіваємося, що звірятам, які ніколи не бачили природного ґрунту, дерев і води, прожили значну частину свого життя на бетоні, в цьому вольєрі буде добре і затишно. Приходьте до Рівненського зоопарку і Ви самі зможете в цьому переконатися!», – йдеться у повідомленні.

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024