Під контролем рашистів природні ресурси України на суму приблизно 12 трильйонів доларів

19 Серпня 2022, 13:00
Фото ілюстроване 986
Фото ілюстроване

Росія з початку повномасштабного вторгнення окупувала українські території, на яких природних ресурсів щонайменше на $12,4 трильйонів, зокрема окупована значна кількість вугільних, газових та нафтових родовищ.

Про це пише The Washington Post із посиланням на канадську фірму з оцінки геополітичних ризиків SecDev передає Суспільне.

Зазначають, що Росія захопила 63% вугільних покладів України, 11% покладів нафти, 20% – газу, 42% – металів і 33% – рідкісноземельних та інших важливих мінералів, серед яких літій.

Крім того, рф взяла під контроль низку родовищ: 41 вугільне, 27 газових, 14 пропанових, девʼять нафтових, шість залізорудних, два – титанової руди, два – цирконієвої руди і по одному родовищу стронцію, літію, урану і золота, а також значні поклади вапняку. 

Читайте також: Науковці змоделювали поширення радіації у випадку аварії на Запорізькій АЕС

The Washington Post пише, що якщо Україна безповоротно втратить землі та ресурси на окупованих територіях, то вони можуть змусити країну переналаштувати економіку.

При цьому є також потенційно позитивний момент: модернізація може зробити застарілі сталеливарні заводи більш ефективними та екологічними. За попередніми оцінками, ціна перебудови економіки становить понад $750 мільярдів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024