Допомагає бійцям Закарпатської бригади ліквідовувати ворога: історія пса-спецпризначенця

16 Серпня 2022, 15:08
Собака Арес 1352
Собака Арес

Собака Арес виконує бойові завдання на лінії зіткнення з ворогом та допомагає бійцям ліквідовувати російських терористів. В соцмережах розповіли про тварину та показали фото чотирилапого захисника.

Про це йдеться на сторінці голови Закарпатської ОДА Віктора Микити.

«Ця історія не про собаку, яка бігає по полях, риє нори і гавкає. Вона – про повноцінного, високотренованого й досвідченого члена групи спеціального призначення – Ареса, який виконує бойові завдання на лінії зіткнення з ворогом та допомагає бійцям ліквідовувати російських терористів», – повідомляє Віктор Микита.

Кличку обрали невипадково, адже в давньогрецькій міфології Арес – бог буревіїв, блискавок та війни.

Читайте також: Військовий Закарпатської бригади розповів про врятовану вівчарку Діну

«Ми системно допомагаємо нашим спецпризначенцям матеріально-технічними засобами для підвищення рівня бойової підготовки. І Арес не став винятком. Нещодавно замовили для нього зі США спецекіпірування: балістичну маску, захисні накладки на лапи, навушники, тактичний жилет та інше. 

Це спорядження використовується для зниження ризиків поранень чи травм службових собак. Закарпаттю є чим пишатися, зокрема й найкращою собакою спеціального призначення в Україні. Вдалого полювання, Аресе. Слава Україні! Смерть ворогам!», – йдеться у повідомленні.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024