На Закарпатті видобуватимуть сіль для всієї країни

13 Серпня 2022, 11:00
На Закарпатті видобуватимуть сіль для всієї країни 1720
На Закарпатті видобуватимуть сіль для всієї країни

На території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ», що дозволить розробляти Буштинське соляне родовище. 

Таким чином планують добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Віктор Микита, голова Закарпатської ОДА. 

Нагадаємо, через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство «Артемсіль», яке забезпечувало 100% потреби країни.

Саме тому для виконання окремих завдань щодо покриття продовольчої безпеки країни Закарпаття включилося в цю складну, але надважливу роботу.

Після попередніх геологічних досліджень у Тячівському районі виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів.

«Вже розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Водночас закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння. За інформацією фахівців, вже через 6 місяців ми будемо мати першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період», – пише Віктор Микита. 

Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон. Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

Читайте також: В Україні дефіциту солі не буде

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024