Окупанти замінували берегову лінію Запорізької АЕС, – Енергоатом

09 Серпня 2022, 10:29
Запорізька АЕС. Фото Енергоатома 1239
Запорізька АЕС. Фото Енергоатома

Російські військові замінували берегову лінію Запорізької АЕС, а також загнали на території авто, в яких може бути вибухівка. 

Цю інформацію в ефірі телемарафону підтвердив президент Енергоатома Петро Котін та заявив, що останні три дні ситуація на станції значно погіршилась через посилені обстріли. 

«Ми знаємо, що вони замінували берегову лінію ЗАЕС, лінію, яка підходить до ставка-охолоджувача. Також усю цю лінію, на яку станція виходить на Каховське водосховище. Це ми знаємо і наші люди бачили, як вони це робили насправді», – сказав Котін.

Президент Енергоатома розповів, що в машинні зали першого і другого енергоблоків окупанти загнали автомобілі, які можуть бути із вибухівкою. Повідомляється про 14 автівок у першому енергоблоці та 6 автівок – у другому.

«Ми не знаємо, що в них, але думаємо, що там є вибухівка. І це мінування енергоблоків, ми думаємо, що воно так і є. Якщо там буде випадково детонація, звичайно, це буде великий вибух у машзалі і з наслідками пожежі. При тому ми не зможемо підвезти туди пожежні машини, для того, щоб загасити, бо вони блокують цими своїми автівками, які там стоять, доступ до машзалу, щоб загасити у разі виникнення пожежу. Це вони звісно можуть зробити», – резюмував Котін.

Котін заявив, що з перших днів окупації Україна вимагає від світовою спільноти та всіх партнерів вивести загарбників з території станції та створити там демілітаризовану зону, зокрема завдяки миротворцям. 

Читайте також: 

 

 
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024