Як навчають собак у Нацполіції Рівненщини

07 Серпня 2022, 09:09
Тренування собаки в нацполіції Рівненщини 793
Тренування собаки в нацполіції Рівненщини

За запахом виявляють злочинців, вибухонебезпечні предмети та наркотики. Цим вміннями службових собак кінологічного центру Нацполіції Рівненщини навчають на щоденних тренуваннях. 

Про це повідомляє Суспільне.

Бельгійська вівчарка Аїда спеціалізується на пошуку вибухонебезпечних предметів та зброї.

«Вона працювала у зоні ООС. Виявляли вибухонебезпечні матеріали як у наших, так і в людей, які з окупованих територій намагалися завезти до нас на територію вибухонебезпечні матеріали та зброю», – розповів заступник начальника кінологічного центру Михайло Рубель.

З початку повномасштабного вторгнення РФ службових собак залучали для розмінування у звільнених Ірпені та Бучі Київської області.

«Там велися сильні бойові дії і було дуже багато боєприпасів, вибухівки, замінованих предметів, які доводилося нашим працівникам-кінологам спільно з вибухотехніками знешкоджувати», – пояснив начальник кінологічного центру Вадим Гурін.

І додав, що після таких завдань службовим собакам дають перепочити. Бо, як і люди, ті піддаються

 стресам.

Читайте також: Рівненський зоопарк визнали найкращим в Україні

У кінологічному центрі Нацполіції Рівненщини нині 24 службові собаки: німецькі та бельгійські вівчарки і спанієлі. Останніх допомагають виявляти наркотичні речовини.

«По вибухових речовинах у нас працюють п'ять кінологів зі службовими собаками, дві службові тварини працюють по наркотиках, одна – з пошуку людей, решта – по розшуковій роботі», – зазначив Вадим Гурін.

Сержант поліції кінологічного центру Сергій Кучер працює з трирічною Нагайною. Вона уміє за запахом розшукувати злочинців.

«Я її задіюю на місці події, коли, наприклад, крадіжка з автомобіля, з магазину, вбивство», – розповів Сергій Кучер.

Зі слів заступника начальника кінологічного центру Михайла Рубеля, їхніх собак залучають до завдань не лише на Рівненщині, а й в інших регіонах України.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024