Рівненський зоопарк визнали найкращим в Україні

06 Серпня 2022, 17:09
Єнот-полоскун 2411
Єнот-полоскун

Рівненський зоопарк назвали найкращим в Україні, про це сказав президент Асоціації зоопарків нашої держави Володимир Топчій під час круглого столу, присвяченого 40-річчю рівненської установи. На ювілей завітали 14 директорів зоопарків з усієї України.

Про це повідомляє Суспільне.

З нагоди 40-річного ювілею на території Рівненського зоопарку жодних урочистостей не проводили. Круглу дату його працівники відзначили у компанії директорів аналогічних закладів. Через умови воєнного часу деякі з них вимушені були евакуювати своїх тварин, зокрема, і до Рівного.

Читайте також: Рівненський зоопарк святкує своє 40 річчя

«Приїхали на 40 років привітати Рівненський зоопарк,  директора, всіх працівників, провідати наших підопічних. Тішимося, що тут спокійно та безпечно на сьогодні, як мешканцям Рівненського зоопарку, так і нашим тваринам, які приїхали», – зазначив директор харківського «Фельдман-екопарку» Віталій Ільченко.


«Я думаю, що це сьогодні найкращий зоопарк України. Ті умови, в яких утримуються тварини – заслуговує поваги. Мало який зоопарк в Україні має таку територію, різноманіття тварин, рідких, цінних, занесених до Червоної книги. Це непросто», – так вважає президент Асоціації зоопарків України Володимир Топчій.

Директори українських зоологічних парків обговорили способи розв'язання проблем зоопарків, які через умови воєнного часу зосталися без значної кількості відвідувачів і мають складнощі з підготовкою до зимового періоду. За словами директора Рівненського зоопарку Олега Павлюка, заклад така проблема оминула.

«На щастя, у нас не виправдалися наші думки стосовно того, що у нас буде зменшена кількість відвідувачів. Їх багато, навіть на якийсь відсоток їх стало трохи більше. Ми маємо якісь кошти, намагаємося акумулювати їх на зимовий період. Ніхто не знає, яка буде зима, будемо міняти газові котли на твердопаливні», — говорить Олег Павлюк. 

Напередодні ювілею Рівненського зоопарку тут відкрили новий вольєр для єнотів-полоскунів, евакуйованих з Дніпра, тож у тварин суттєво побільшало простору.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024