Окупована рашистами Запорізька АЕС вийшла з-під контролю

03 Серпня 2022, 12:00
Запорізька АЕС 1531
Запорізька АЕС

Ситуація на захопленій росією Запорізькій АЕС щодня стає серйознішою та небезпечнішою, тому атомні енергетики б'ють на сполох. Про ситуацію, яка розгортається на окупованому об'єкті поділився гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Про це йдеться у виданні Ske News передає УНІАН.

Про це заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, цитує Sky News.

«Всі принципи ядерної безпеки були порушені. На карту поставлено надзвичайно серйозну і небезпечну справу», – заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

Він вказав на обстріли біля станції на початку війни.

Наразі АЕС контролює росія, але у ній утримують український персонал, що призводить до конфліктів і передбачуваного насильства.

МАГАТЕ має певний контакт з персоналом, проте він «неоднорідний», додав Гроссі.

Він також сказав, що ланцюжок поставок обладнання та запасних частин на АЕС був перерваний, тому «ми не впевнені, що станція отримує все, що їй потрібно».

З 4 березня Запорізьку АЕС контролюють російські загарбники. Також під окупацією знаходиться місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

Читайте також: На Запорізькій АЕС рашистам залишили повідомлення: «Русский военный корабль, иди...»

За даними «Енергоатома», російські окупанти перетворюють Запорізьку АЕС на військову базу та використовують її як щит. Вони розгорнули важкі артилерійські батареї та встановили протипіхотні міни вздовж берегів водосховища, вода з якого охолоджує шість реакторів АЕС.

21 липня в «Енергоатомі» повідомили, що окупанти розмістили військову техніку та зброю також у машинній залі енергоблоку Запорізької АЕС.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024