У селі на Волині незаконно використовують сміттєзвалища

27 Липня 2022, 09:04
Фото ілюстративне 755
Фото ілюстративне

Прокурори вимагають від Луківської селищної ради на Волині усунути порушення законодавства при користуванні земельними ділянками під сміттєзвалищами.

Про це повідомляють на фейсбук сторінці Волинської обласної прокуратури.

Ковельська окружна прокуратура звернулася до прокуратури Волинського окружного адміністративного суду із позовом. Вона представляла інтереси Державної екологічної інспекції, щоб визнати протиправною бездіяльність Луківської селищної ради у поводженні з відходами.

Вимагала зобов’язати Луківську селищну раду виготовити документацію із землеустрою. Це стосується земельних ділянок зі сміттєзвалищами твердих побутових відходів. Також винести та встановити на місцевості їх межі та зробити державну реєстрацію прав на землю.

Прокурори з'ясували, що в селищі Луків, площа якого становить 1,5 гектара та селі Сомин (0,3 гектара) сміттєзвалища тривалий час використовують без належних документів та встановлених меж.
При цьому орган місцевого самоврядування не виконує вимоги Державної екологічної інспекції щодо усунення цих порушень.

Відсутність належних документів на земельні ділянки під сміттєзвалищами створює передумови для зловживань щодо розпорядження ними. Ризики для нормального функціонування сміттєзвалищ, що може призвести до негативних наслідків.

Прокурори вимагатимуть оформити та державну реєстрацію права користування земельними ділянками комунальної власності.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024