У Волинському лісництві показали, як доглядають за сіянцями сосни і дубу

14 Липня 2022, 13:09
Молодий дуб на Ківерщині 1459
Молодий дуб на Ківерщині

На Волині лісівники продовжують активно займатись озелененням країни в рамках програми Президента України #зелена_країна, зокрема у Сокиричівському лісництві показали, як доглядають за сіянцями сосни і дубу звичайного. 

Про це повідомляють на сторінці Ківерцівського лісового господарства у фейсбуці.

Збитки у лісовій галузі, завдані російськими загарбниками – Україні, сягають 200 мільярдів гривень. Окуповано та спалено близько 3 мільйонів гектарів лісів і майже 16 мільйонів гектарів забруднено боєприпасами. Фахівці лісової галузі працюють над відновленням екології країни та мають побудувати надсучасний лісонасіннєвий центр для вирощування саджанців. Така ініціатива дозволить створити нові робочі місця, що в умовах війни вкрай важливо. 

Читайте також: Природа луцького зоопарку на літніх світлинах

Життєвий шлях могутнього дерева починається із маленького сіянця. Щоб рослина добре прижилася, важливий догляд. Влітку за молодими деревцями, потрібно дивитись особливо пильно. Лісівники Сокиричівського лісництва висівають сосну разом з дубом.
«В даний момент проходить догляд за лісовими культурами. Площу молодняку проходимо культиватором і догляд проводимо мульчером. Щоб ліс, так само ріс, як людина, то потрібен догляд», – наголошує лісничий Сокиричівського лісництва, держпідприємства «Ківерцівське лісове господарство» Віктор Вишневський.

Попри війну, лісівники продовжують реалізацію програми Президента #зелена_країна . Зокрема, лише у Сокиричівському лісництві в 2021 році висадили 15 гектарів сіянців.
Ось тут ростуть сіянці сосни звичайної, яким лише рік. Зовсім поруч розмістилися трирічні рослини. А на цьому лісовому масиві – сосни та дуби, яким уже шість років. За цю ділянку відповідає майстер лісу, Ігор Прокопчук.

«В 98-ому кварталі проводились догляди за культурами, проводився догляд культиватором. В місяць проводиться два, три рази. Дивимося за обстановкою. Якщо однорічні культури, то обкошуємо на рік п’ять разів, за потреби. Березу, осику – це все вирізаємо. Щоб росла сосна і дуб, щоб мали своє коріння і щоб проростало все, щоб були гарні у нас на Волині культури», – розповідає Іван Прокопчук.

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024