Можна прийняти пологи у тварин: на Рівненщині діє еко-ферма

14 Липня 2022, 09:00
Кози на рівненській екофермі 1573
Кози на рівненській екофермі

На невеликому мальовничому плато східних Кременецьких гір між верхньою і нижньою частиною села Зелений Дуб на півдні Рівненського району, на межі з Тернопільською областю на відстані 30-40 кілометрів від великих агломерацій Здолбунова, Острога, Шумська, Дубна та Кременця діє гостинна садиба «Зелений Дуб» – овеча ферма.

Про це йдеться на сайті Рівненської районної держадміністрації.

З вікна садиби відкривається майже гірський краєвид, адже знаходиться вона на території Національного парку «Дермансько-Острозький». Він займає частину Малого Полісся, Кременецьких гір та Мізоцького кряжу, є особливою територією в лісовій зоні рівнинної частини України. 

Специфічність його історичного формування обумовила різноманітність та оригінальність ландшафтів, рослинного та тваринного світу.  Це унікальне місце в Україні не лише з точки зору природного значення, це також своєрідний історико-культурний заповідник.

На території садиби є два будинки, де гості можуть зупинитися - «Вілла фермера» та «Сторожова вежа».

Територія садиби складає близько шести гектарів та огороджена сіткою. Для  невибагливих туристів, які бажають відпочинку ближче до природи без особливого комфорту, є можливість поставити намети, припаркувати автомобілі. Також, надаються послуги годування тварин, видоювання кіз та вигул овець. Іноді, за бажанням, можна навіть прийняти пологи у тварин.

«Туризм, а тим паче зелений – досить популярний, бо мешканці великих міст втомилися від урбаністики, багатоповерхівок. Приємно, що на окраїні Рівненського району розташована екоферма із жилими будинками, де люди раді втекти до чистих територій, де є можливість прогулятися екошляхами, скуштувати локальних продуктів, взяти участь у фермерських майстер-класах. 

Також, важливим для самих мешканців є підвищення культурно-пізнавального рівня, збереження спадщини, їхніх традицій, фольклору. Це ті речі, які будуть важливими для туриста, справжнього українця», – підкреслив начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024