Маленькі лучани створюють особливі еко-торбинки, щоб допомогти дітям-переселенцям

14 Липня 2022, 10:00
Еко-торбинки 805
Еко-торбинки

Художниця з Луцька Алла Харчук зі своїми учнями з арт-студії «Світ творчих людей» розмальовує еко-торбинки, а виручені гроші з їх продажу передасть на допомогу дітям, які постраждали від війни.

Про це жінка розповіла журналістам Район.Луцьк, зазначивши, що ця благодійна акція називається «Діти допомагають дітям» і відбувається спільно з благодійним фондом dobro.ua.

Алла Харчук каже, що участь в соціальних проєктах для них не новинка. Вона вважає, що таким чином вчить своїх вихованців бути людьми.

«Я хочу, щоб мої учні бачили, що мистецтво це не лише про малювання. Творчість це також про вміння робити добрі справи. Поки ми малюємо торбинки, то спілкуємось з дітьми про те, що насправді є добром, і навіщо його створювати у своєму житті. Є такий вислів: «Ппоганий вчитель вчить, хороший  – показує, а найкращий – надихає. Хочеться надихати дітей , бути не лише художниками, але й бути людьми», – говорить мисткиня.

Алла Харчук зі своїми вихованцями
Алла Харчук зі своїми вихованцями

Алла Харчук каже, що зображення на тканину наноситься вручну, а отже кожна торбинка – унікальна й існує в єдиному екземплярі. Окрім цього, вироби дуже міцні і можуть витримати вагу до 10 кілограмів. Вони мають формат 27х35 сантиметрів та є водовідштовхувальними. Вартість сумок коливається від 300 до 500 гривень.

До слова, пані Алла почала розписи екоторбинок ще у 2015 році. Тоді її  колекція мала назву «Мистецтво проти поліетилену».

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024