На Закарпатті судитимуть посадовицю державної сільськогосподарської дослідної станції

12 Липня 2022, 18:03
Затримання посадовиці правоохоронцями 1010
Затримання посадовиці правоохоронцями

За вимагання та одержання тисячі євро хабаря судитимуть посадовицю з-поміж керівництва Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН.

Про це повідомляють на сторінці Закарпатської області у фейсбуці.

Прокурор Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури скеровав до суду обвинувальний акт щодо посадовиці з числа керівництва Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, до службовиці звернувся місцевий підприємець з метою отримання земельної ділянки в користування. Окрім необхідності офіційно сплатити кошти за умовами договору, обвинувачена вимагала надати їй ще тисячі євро неправомірної вигоди. За цю суму вона мала забезпечити безперешкодне підписання відповідних документів. Наприкінці травня правоохоронці викрили жінку «на гарячому» – саме під час отримання грошей.

Хабар, який вилучили у посадовиці
Хабар, який вилучили у посадовиці

Читайте також: На Закарпатті за добу зафіксували 8 випадків пожежі сухої трави

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024