На Рівненщині шукають причину масової гибелі риби у річці Случ

11 Липня 2022, 17:30
На Рівненщині шукають причину масової гибелі риби у річці Случ 1463
На Рівненщині шукають причину масової гибелі риби у річці Случ

Спеціалісти з'ясовують причину масової загибелі риби у річці Случ неподалік сіл Тишиця, Витковичі, Князівка та міста Березне Рівненського району. Збитки сягнули майже 5 мільйонів гривень

На телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу звернувся житель с. Тишиця та повідомив про масовий мор риби. Про це розповідають у пресслужбі Державної екоінспекції Поліського округу.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно із працівниками Рибоохоронного патруля виїхали у зазначене місце.

Вони провели обстеження берегів річки Случ та виявили загибель риби в кількості 43670 екземплярів. Зокрема:
  • плітка – 24200 екземплярів;
  • верховодка – 7700 екземплярів;
  • окунь – 4400 екземплярів;
  • краснопірка – 6600 екземплярів;
  • судак – 330 екземплярів;
  • лящ – 440 екземплярів.

Спеціалісти Відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби поверхневої води в річці Случ для подальшого лабораторного дослідження вимірювань показників складу та властивостей проб води, зміни яких могли спричинити мор. 

Фахівцями Інспекції розрахували збитки заподіяні рибному господарству. Вони становлять 4 826 986 грн.

Матеріали за цим фактом готують для передачі до Головного управління національної поліції в Рівненській області для відкриття кримінального провадження за ст. 242 ККУ.

Своєю чергою Інспекція відповідним листом зобов’язала Березнівську територіальну громаду вжити невідкладних заходів реагування щодо прибирання загиблої риби з річки Случ у визначене та погоджене з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області місце утилізації.

З метою вжиття заходів реагування про факт повідомили Головне управління ДСНС у Рівненській області
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024