Кооператив на Сарненщині сплатив штраф за недотримання вимог природоохоронного законодавства

30 Червня 2022, 10:25
Порушив природоохоронне законодавство – сплати збитки 519
Порушив природоохоронне законодавство – сплати збитки

У кінці листопада 2021 року державні інспектори з охорони навколишнього середовища Поліського округу провели планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства за результатами якої 27 червня 2022 року винуватці сплатили штраф.

Як повідомляють в держінспекції Поліського округу, перевірку проводили на територіях спеціалізованого сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Кам'яне-Случанський» що на Рівненщині.

Основною діяльністю даного кооперативу є надання послуг державі з охорони та захисту лісів. 

За словами державних інспекторів: «За результатом проведеної перевірки виявили факти порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме:   

  • під час відведення насадження для проведених рубок проріджування відбір дерев провели не на всій ділянці та без урахування рівномірного розміщення кращих дерев;
  • не здійснюються заходи щодо мінімізації пошкодження дерев, що не підлягають вирубуванню;
  • не забезпечується належна охорона лісів від незаконних рубок;
  • зокрема, виявили порушення ст.10,17 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та ст.17 Закону України «Про відходи»». 

Читайте також: На Рівненщини вилучили 809 нарковмісних рослин

За всі виявлені порушення для добровільного відшкодування шкоди заподіяної лісу внаслідок проведення незаконних рубок дерев, підприємству пред’явлено претензію на  суму 106 тисяч  459 гривень.

Наразі справу доведено до кінця, уникнути відповідальності не вдалось, збитки завдані довкіллю відшкодовані кооперативом в повному обсязі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024