Рівненській АЕС призначили нового керівника: досьє

28 Червня 2022, 11:05
Павло Ковтонюк 2162
Павло Ковтонюк

Обов’язки генерального директора Рівненської атомної електростанції впродовж дії воєнного стану виконуватиме головний інженер РАЕС Павло Ковтонюк.

Про це Район.Вараш повідомили у пресслужбі НАЕК «Енергоатом».

Нагадаємо, що від 27 червня Павла Павлишина, який до цього очолював станцію, перевели на посаду директора підприємства «Атомремонтсервіс».

Натомість виконання обов’язків головного інженера станції керівництво НАЕК поклало на заступника головного інженера з технології та інжинірингу Вячеслава Стоянова.

Читайте такожПавлишин більше не очолює Рівненську АЕС

 

 

Довідково: Павло Ковтонюк на РАЕС працює загалом вже понад 35 років, із них майже 14 – головним інженером і заступником керівника РАЕС.

Народився 5 січня 1953 року у селі Стрілки Старосамбірського району Львівської області. Після закінчення Львівського політехнічного інституту за спеціальністю «Інженер-електрик» у 1977 році розпочав свій трудовий шлях на Рівненській АЕС – інженером в електричному цеху.

Вже за рік став начальником зміни електроцеху, а у 1981-му очолив зміну РАЕС і цех налагодження та випробування обладнання.

Далі Павло Ковтонюк працював старшим інженером з керування блоком реакторного цеху № 2 РАЕС, за 5 років очолив управління технічного та експлуатаційного контролю, став заступником головного інженера.

З 2001 року як заступник головного інженера був головним технологом станції, заступником з технології та інжинірингу, а наприкінці 2008-го став першим заступником гендиректора ВП РАЕС.

«Заслужений енергетик України», має чи не всі почесні звання, які є у вітчизняній енергетиці.

Одружений. Має двох дітей.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024