Підприємства Сарненщини відшкодують збитки, завдані державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства

25 Червня 2022, 18:02
Підприємства Сарненщини відшкодують збитки 800
Підприємства Сарненщини відшкодують збитки

Рішення Господарського суду Рівненської області задовольнило позов прокурора в інтересах держави до одного із сарненських підприємств про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок викиду забруднюючих речовин до атмосферного повітря без спеціального дозволу.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Зокрема, за таке порушення підприємство має сплатити 65,7 тисяч гривень.

Читайте також: У громаді на Сарненщині заборонили торгівлю ягодами на трасі

Крім того, за втручання прокуратури, у тому ж Сарненському районі, один із приватних лісокористувачів області сплатив понад 106 тис. грн шкоди, завданої державі внаслідок незабезпечення належної охорони лісу, що призвело до незаконної порубки дерев. Також наразі ще триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вказаних злочинів.

Примітка: сплачена шкода, заподіяна порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, має спрямовуватися до спеціально створених фондів охорони навколишнього природного середовища у відповідних місцевих бюджетах за місцем заподіяння екологічної шкоди, і в подальшому спрямовується на фінансування заходів з відтворення та охорони навколишнього природного середовища.

Читайте також: На Сарненщині викрили збувача гранат

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024