Директорка Шацького парку свій бізнес на «Гарті» оформила на пенсіонера

23 Червня 2022, 15:04
Директорка Шацького парку свій бізнес на «Гарті» оформила на пенсіонера 1280
Директорка Шацького парку свій бізнес на «Гарті» оформила на пенсіонера

У підприємця, який офіційно виграв тендер і забезпечував харчування на спортивно-оздоровчій базі «Гарт» Волинського національного університету імені Лесі Українки в Шацькому національному парку, його бізнес «віджали». І тепер тут усе оформлено на іншого – підставного – підприємця, який нібито погодився взятися за цю справу, бо його про це попросила сама директорка нацпарку Марія Христецька.

Про це стало відомо із розслідування 12 каналу про керівницю Шацького нацпарку Марію Христецьку.

Нагадуємо, що вже раніше повідомляли про те, що Директорка Шацького нацпарку зробила бізнес з природоохоронної території

У ньому йдеться про те, що раніше університет мав укладений договір на харчування на базі «Гарт» із підприємцем на 5 років. За словами директора бази Анатолія Герасимука, такого підприємця було складно знайти, але вдалося після кількох проведених тендерів. Цей бізнесмен погодився працювати не лише 3 місяці, коли сезон, а й тоді, коли відбуваються конференції чи інші заходи протягом року. До того ж він безкоштовно годував працівників. Отримавши ліцензії, університет був радий, щоб той торгував і на пляжі. Так було до початку минулорічного сезону.

«Але в нього віджали, та й все», – каже Анатолій Герасимук. На запитання «хто саме віджав?» відповідає: «Ну як хто? Керівництво нацпарку, Марія Володимирівна (Марія Христецька – директорка нацпарку, – ред.) сказала, що будуть її люди тут торгувати».

За словами Анатолія Герасимука, Марія Христецька хотіла домовитись «по-доброму» віддати їй торгові точки, та коли керівництво «Гарту» не пішло назустріч, то вона просто не продовжила договір оренди, який раніше переукладали щороку.

І на цій території минулого літа почав працювати інший бізнесмен – Іван Дужич, нині пенсіонер, а раніше – працівник Нацпарку, водій пожежної машини.

Сам Іван Дужич пояснив, що бізнес не його, а лише записаний на нього – мовляв, пенсіонер, тож менші податки. Також він підтвердив журналістам, що Марія Христецька особисто просила його оформити документи, і він мусив погодитися, адже вона – керівниця парку. До того ж чоловіка за те, що погодився стати «підприємцем», прилаштували на роботу.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024