У бою під Ізюмом загинув київський еко-активіст Роман Ратушний

14 Червня 2022, 14:50
У бою під Ізюмом загинув київський еко-активіст Роман Ратушний 1078
У бою під Ізюмом загинув київський еко-активіст Роман Ратушний

У бою, під Ізюмом, загинув голова громадської організації «Захистимо Протасів яр» і розвідник 93 омбр «Холодний яр» – Роман Ратушний.

Трагедія трапилася 9 червня. Про це повідомляють на сторінці громади Протасів Яр у фейсбуці.

«Ромчик був кращим з нас, відчайдухом, який завжди був першим в будь-якому бою і ніколи не проявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою, він був в розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання», – йдеться у повідомленні.

Роман Ратушний
Роман Ратушний

«Чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям», – теза, яку Роман просив пам’ятати і поширювати.

5 липня Ромі мало б виповнитися 25… Він був патріотом все життя: учасник Революції Гідності в 15 років, громадський активіст, очолював ГО «Захистимо Протасів яр».

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвов, а потім вже в складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

«Ми становились, як організація завдяки йому. Попри цю важку втрату ми продовжимо справу Романа, ми продовжемо змінювати і розбудовувати наше суспільство, нашу країну, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну. Ми обов‘язково розбудуємо парк в Протасовому яру. Парк, де на честь Роми висадимо дуб. Парк, який впевнені, буде носити ім‘я Романа Ратушного. Ромчик з нами! Він назавжди в строю! Про дату похорон буде повідомлено пізніше», – наголошують в дописі.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024