Власника не знайшли: рибпатруль на Сарненщині вилучив рибацьке спорядження

14 Червня 2022, 18:02
Рибацькі сітки та човен 739
Рибацькі сітки та човен

У Сарненському районі виявили безгосподарський електролов.

Про це інформують в пресслужбі Рівненського рибоохоронного патруля.

Під час рибоохоронного рейду Сарненським районом Рівненським рибоохоронним патрулем спільно з ВПС «Дубровиця» 13 червня о 17:10 на річці Горинь поблизу села Висоцьк Сарненського району виявили безгосподарське майно, а саме: гумовий човен, елекроловильна система (електровудка), підсака. На місці склали акт виявлення та вилучення безгосподарського майна власника якого встановити не вдалося.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре звертається до громадян не використовувати заборонені знаряддя лову особливо такі як електровудка. Оскільки наслідки такої риболовлі катастрофічні, окрім прямого збитку (загибель риби, інших водних біоресурсів) даний пристрій створює також опосередковані наслідки (травми, порушення відтворювальної здатності протягом тривалого часу). 

Читайте також: Рибалка на гідрологічному заказнику: повідомили про порушення рибальства на Волині у перший тиждень червня

Особливо небезпечною така діяльність у весняно-літній період, тобто в період нересту. Після застосування електроструму водна ділянка стає не життєздатною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на роки. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024