На Рівненщині дозволили збирати ягоди у лісі за винятком кількох громад

11 Червня 2022, 10:09
Жителям Острозької громади дозволили збирати ягоди у лісі 797
Жителям Острозької громади дозволили збирати ягоди у лісі

Жителям Рівненщини дозволили відвідувати ліс для збору дикоросів, проте діятимуть обмеження на визначених прикордонних територіях.

Рада оборони області засідала у п'ятницю, 10 червня. Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Заборонено збирати ягоди у північних частинах шести територіальних громад:

  • Локницькій,
  • Зарічненській,
  • Висоцькій,
  • Миляцькій,
  • Старосільській,
  • Березівській.
«Про чіткі кордони, де діятимуть обмеження входу в ліс, кожен голова ТГ поінформує свою громаду додатково, - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. – Більше того, доручив їм спільно з працівниками управління лісового та мисливського господарства встановити відповідні вказівники. Межі, де не можна збирати ягоди, погоджені із військовими ОУВ «Волинь».

Рішення дозволити збирати лісові ягоди важливе для області. Адже місцеві мешканці щороку отримують дохід від здачі дикоросів заготівельникам. Йдеться про загальну суму близько 1 млрд грн. Тому влада максимально, наскільки можливо в умовах воєнного часу, пішла назустріч у цьому питанні.

«Водночас у лісові зони, де діє заборона, заходити не можна. Це небезпечно для життя! Також категорично заборонено збирати ягоди на території республіки білорусь, як це робили раніше. Причини, я думаю, пояснювати непотрібно», – наголосив Віталій Коваль.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024