На Рівненщині рятувальники та лісівники дбають про належний стан мінералізованих смуг

04 Червня 2022, 13:40
На Рівненщині рятувальники та лісівники дбають про належний стан мінералізованих смуг 1010
На Рівненщині рятувальники та лісівники дбають про належний стан мінералізованих смуг

Для посилення протипожежного захисту лісових насаджень у Дубенському, Сарненському, Вараському та Рівненському районах лісівники з рятувальниками провели комплекс заходів по догляду за мінералізованими смугами та за протипожежними розривами.

Про це повідомляють на сторінці Головного управління ДСНС у рівненській області.

Адже як показує практика, фронт лісової пожежі за сприяння погодних умов часто загрожує поширенням на приватні господарства та об’єкти в населених пунктах.

Тому рятувальниками районних управлінь, місцевою владою та лісогосподарськими підприємствами цього тижня додатково обстежили лісові масиви, які розташовані впритул до населених пунктів та де є загроза перекидання лісової пожежі на житлову забудову.

До слова, облаштування мінералізованих смуг у лісах – це один із ефективних методів боротьби з лісовими пожежами. Мінералізована смуга – це штучно створений протипожежний бар’єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. 

Як правило, це робиться механізованим способом: проводиться оранка грунту на певну ширину трактором з навісним інвентарем. Мінеральний шар грунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Під час загорання така зорана смуга перешкоджає поширенню низової пожежі на інші ділянки лісового масиву.

Лісівники та рятувальники Рівненщини закликають усіх громадян бути свідомими, не порушувати Закон.

Нагадування: відвідування громадянами лісових масивів у період воєнного стану суворо ЗАБОРОНЕНО!

Читайте також: На Рівненщині виявили личинки трьох видів малярійних комарів: чим вони небезпечні

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024