Закарпатські депутати просять керівництво держави врегулювати джипінг

25 Травня 2022, 13:32
Фото ілюстративне 607
Фото ілюстративне

У країнах Європейського Союзу  джипінг на території дикої природи заборонений. Для цього є спеціально відведені місця, де власник чи орендар за власний кошт розрівнює зруйновану джипами чи квадроциклами землю. В Україні поки ані відповідного закону, ані такої практики немає, – повідомляє Закарпаття онлайн.

Депутати вважають, що в Україні необхідно розвивати практику таких територій, зокрема поряд із туристичними об’єктами. Використання таких територій повинно бути платним, а орендар чи власник такої території повинен відновлювати порушений ґрунтовий покрив. 

Натомість, використання джипів та квадроциклів у природі повинне бути тільки у віданні спеціальних державних служб, зокрема Державної прикордонної служби, Державної екологічної інспекції, Національної поліції України тощо. 

У зв’язку із вищенаведеним, депутати Закарпатської обласної ради, просять невідкладно розробити та винести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, який врегулює «джипінг» як вид дозвілля у спосіб, що не завдаватиме шкоди довкіллю, зауважує пресслужба Закарпатської облради.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024