За 1,5 року у Ковелі зрізали 229 дерев, а 700 нових висадили

24 Травня 2022, 10:37
За 1,5 рік у Ковелі зрізали 229 дерева, а 700 нових висадили 587
За 1,5 рік у Ковелі зрізали 229 дерева, а 700 нових висадили

У Ковелі працюють над збільшенням зелених насаджень.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

За інформацією першого заступника міського голови Тараса Яковлева, з 1 січня 2021 року по травень 2022 виконавчий комітет міськради прийняв рішення про знесення 437 дерев, з яких 229 – уже зрізали. Варто зазначити, що це відбувається на численні звернення громадян, юридичних осіб у зв’язку з аварійністю та хворобами дерев. Зазначені клопотання розглядаються відповідно до вимог чинного законодавства.

Комісійні обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, проводяться за участю представників Державної екологічної інспекції у Волинській області (у разі їх відсутності один примірник акта у триденний строк надсилається на адресу Інспекції).

Натомість, за цей період у Ковелі з’явилось понад 700 нових саджанців. До цієї справи долучились навчальні заклади, підприємці, громадські активісти. Цьогоріч 100 нових ялин, дубів і лип уже ростуть на території МЦ «Спорт для всіх». Місто стає зеленішим і завдяки підприємцеві Роману Дідицькому. Декоративні клени, сакури прикрашають парк Шевченка, вулиці Павлова, Незалежності, Міцкевича.

У Ковелі прийняли Програму комплексного озеленення та розвитку парків Ковельської територіальної громади на 2022-2024 роки «Зелене місто». Її ініціювали та розробили депутати міської ради Андрій Мілінчук, Вадим Клімук та Наталія Сеник.

Серед завдань – створити у різних мікрорайонах Ковеля міні-сквери, які згодом будуть передані на обслуговування та утримання комунальних підприємств.

Читайте також: Санаторій «Лісова пісня» відкрив свої двері для лікування та реабілітації

Разом з тим передбачили озеленення територій дошкільних і шкільних навчальних закладів та закладів охорони здоров’я. Загалом програма спрямована на поліпшення благоустрою громади, стану довкілля.

Міський голова Ігор Чайка доручив керівникам комунальних підприємств «Ковельські парки», «Добробут», відповідних структурних підрозділів виконавчого комітету визначитись, де першочергово восени висаджувати дерева і яких сортів.  На його думку, потрібно висаджувати по три нових дерева замість одного зрізаного.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024