На Ратнівщині чоловік «наловив» карасів на понад шість тисяч гривень

15 Травня 2022, 19:00
На Ратнівщині чоловік «наловив» карасів на понад шість тисяч гривень 594
На Ратнівщині чоловік «наловив» карасів на понад шість тисяч гривень

На озері Довге, що поблизу села Тур у Заболоттівської громади, рибпатрульні викрили браконьєра.

Волинські рибоохоронці викрили грубе порушення Правил рибальства у четвер, 12 травня. Повідомляє Район.Ратне пресслужба відомства.

Житель села Заболоття з дерев’яного човна за допомогою сітки встиг виловити 4 карасі сріблясті. Розрахунок за незаконний вилов здійснено відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» в редакції КМУ від 06.10.2021, за яким компенсація за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить 1 581 грн. Таким чином порушник завдав збитків рибним запасам на суму 6,3 тисячі гривень.

На викриту особу оформили адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Нагадуємо, що з 11 квітня 2022 року на Волині триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство поза нерестовою ділянкою з берега з однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом.

Читайте також: Самарівська громада: рибпатруль викрив рибних браконьєрів

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024