Шість гектарів непотребу: на околицях селища у Вараському районі місцеві влаштували стихійне сміттєзвалище

15 Травня 2022, 18:04
Фото зі сміттєзвалища у Бурках 835
Фото зі сміттєзвалища у Бурках

На околиці Володимирця, в мікрорайоні Бурки, аби не заморочуватись на оплату роботи комунальникам, місцеві облаштували собі незаконне сміттєзвалище. Нині непотребом там захаращено близько шести гектарів землі.

Про це Район.Вараш повідомляють у Володимирецькій селищній раді.

«Колись там незаконно видобували пісок, тепер туди незаконно везуть сміття», – так про варварство місцевих жителів розповідають у селищній раді.

На шести гектарах тут розкидане побутове та будівельне сміття. Його висипають у копанки, згромаджують у молодому сосновому підліску поряд та викидають просто обабіч дороги.

Читайте також: Рівненські кінологи разом з чотирилапими напарниками розміновують Київщину

Під час обстеження території працівниками селищної ради вдалося встановити декількох осіб з тих, хто вивозив туди сміття. Попри виправдання, порушники все ж визнали, що договорів з КП «Аква» на вивезення твердих побутових відходів у них нема.

«Серед жителів мікрорайону Бурки укладено лише 96 договорів на вивезення сміття. Всіх ділянок під забудову – понад 500. Зрозуміло, що не всюди там є будинки, але їх точно більше, ніж укладених договорів», – зауважують у селищній раді.

Тим часом місцевих жителів попереджають, що все це сміття доведеться прибрати. Про дату масштабної толоки, яку тут доведеться влаштувати, обіцяють попередити завчасно, та нагадують про штрафи, які чекають на порушників екологічного порядку: від 340 до 1700 гривень.

Фото Володимирецької селищної ради

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024