Біля озера в Шацьку виявили гору сміття

12 Травня 2022, 13:25
Сміття біля озера: хто знецінює старання Шацької молоді? 775
Сміття біля озера: хто знецінює старання Шацької молоді?

Напередодні Великодніх свят молод Шацької громади організували толоку та прибрали сміття на березі озера Чорне. А вже, через кілька днів гора сміття знову з'явилася біля водойми.

Про це Район.Шацьк повідомили у Молодіжній раді.

Оксана Гаврось, голова Молодіжної ради Шацька, обурюється, як можна так знецінити старання молоді. 

«Не соромно, що це сміття потім прибирають діти? Не соромно, що ви постійно стаєте «героями» таких гнівних постів? Чи ви досі не знаєте, що в Шацьку організований вивіз сміття комунальним підприємством?» – каже Оксана.

Після публікації гнівного поста на сторінці Молодіжної ради сміття таки прибрали, однак вже на ранок наступного дня принесли нове сміття, яке з кожним днем збільшується.

Читайте такожБайдужість шкодить природі: молодь у Шацьку замість смітника встановила стенд

Шацька молодь шокована байдужістю жителів до екології та чистоти краю. Юні активісти кажуть, що прибирання сміття це, зрештою, не обов'язок, але ініціатива та небайдужість до краю, в якому живуть. У Молодіжній раді кажуть, що хочуть, аби Шацький край залишався екологічно чистим куточком відпочинку.

Зараз молоді люди працюють над тим, аби поставити камеру спостереження та впіймати тих, хто приносить сміття.

Подібний інцидент стався й у Світязі. Молодь побачила мішок зі сміттям прямо в центрі села: біля однієї з зупинок. У мішку активісти побачили пакування для посилок з прізвищем та номером отримувачки посилки. Дівчину знайшли в соціальних мережах, аби запитати, що її сміття робить біля зупинки, адже поблизу немає відділення пошти. на разі вона не відповіла, але молодь каже, що можуть повернути сміття власникам за адресою проживання.

Читайте такожМолодь Шацька – як рушій розвитку громади

 У молодіжній раді  нагадують, що в Шацьку можна укласти договір з комунальним підприємством на вивезення сміття нагоді

«Укладення договору займає всього декілька хвилин, а місяць вивезення сміття коштує як один похід на каву», – додає Оксана Гаврось.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024