З Острога стартуватиме 100-кілометровий заїзд велосипедистів

10 Травня 2022, 15:00
Краєвиди Острожчини ФОТО 718
Краєвиди Острожчини

З Острога буде стартувати 100-кілометровий заїзд в рамках Львівська сотка Stand with Ukraine. 

Подія відбудеться у неділю, 15 травня. Про це Район.Острог стало відомо у пресслужбі Острозької міськради. 

Захід передбачає проведення заїзду на території учасників, які попередньо зареєструвалися на сайті Lviv Bicycle Club. Велотуристи використають один з найдовших одноденних маршрутів.

До слова, минулого року Туристично-інформаційний центр Острога та Відділ культури і туризму виконавчого комітету Острозької міської ради розробили туристичний екокультурний маршрут протяжністю 30 кілометрів. Маршрут бере свій початок від Замкової гори і проходить такими визначними місцями: Велика синагога, Татарська вежа, Давньоруське городище, маєток Яковця в с. Розваж, Петропавлівська церква 1781 року с. Хорів, а також пам'ятками природи - урочище Галява, урочище Козиня гора, урочище Святня та інші.

«Однією з перешкод в маршруті був проїзд струмків. Проведені нами роботи дали змогу безперешкодно переходити і переїжджати струмки, глибина яких сягає понад пів метра. Дамба між селами Розваж і Хорів – місце понад річкою Горинь, де можна побачити велику кількість різноманітних птахів, які там гніздяться і полюють. Загалом, цією дорогою проходять три велосипедні маршрути - 30, 70 і 100 кілометрів», – розповідають у міськраді. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024