Браконьєр, що рибалив у Ковельському районі, загрожує штраф на 15 тисяч гривень

10 Травня 2022, 10:31
Браконьєру, який біля Тойкуту ловив рибу сітками, загрожує штраф на майже 15 тисяч гривень 552
Браконьєру, який біля Тойкуту ловив рибу сітками, загрожує штраф на майже 15 тисяч гривень

На річці Турія, що поблизу Ковеля, браконьєр завдав збитків рибним запасам на майже 15 тисяч гривень.

Про це Район.Ковель повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

Волинські рибоохоронці 6 травня викрили грубе порушення Правил рибальства зі збитками на суму 14,7 тисяч гривень. Про порушення повідомив небайдужий рибалка, який приїхав на річку Турія, поблизу села Тойкут Ковельського району порибалити, але помітив там порушника та повідомив рибоохоронців.

Читайте також: На Старовижівщині екоінспектори вилучили браконьєрські сітки та врятували лиску 09 Травня 2022, 15:26

Порушник здійснював вилов риби чотирма сітками та до приїзду рибпатрульних встиг виловити 4 кілограми водних біоресурсів, а саме: три лини, одну щуку, одного ляща, одного окуня, одного карася сріблястого, одного карликового сомика. Розрахунок за незаконний вилов здійснено відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» в редакції КМУ від 06.10.2021. Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину ляща становить 1,6 тисячі гривень, лина – 1,6 тисячі гривень, щуки – 3,5 тисячі гривень, окуня – 3,2 тисячі гривень, карася сріблястого – 1,6 тисячі гривень, карликового сомика – 51 гривню. Таким чином нарахували шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 14,7 тисяч гривень. 

Читайте також: У мешканців села на Любешівщині вилучили дві рушниці

На порушника оформили адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати про порушення правил рибальства за номером «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40. Одночасно нагадую, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов΄язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024